marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Tömeges SMS küldési lehetőséget kap a Google szolgáltatása

Megkerülhetetlen marketing eszköz az azonnali üzenetküldés

2016. október 20. - marketinges

google sms kuldesA Google keresőjében ezentúl lehetőség van azonnali üzenetküldés vagy SMS küldés útján történő kapcsolatfelvételre – írja a hwsw.hu hírportál.

Az azonnali üzenetküldés és a mobil marketing használatának célja a marketing kampányok során a két fél közötti hatékony kommunikáció mellet a vásárlók gyors elkötelezése.

A Google keresőjében megjelenő SMS küldés gomb koncepciója egy válasz a Facebook Messenger SMS üzenetkezelő funkciójának bevezetésére. A sokak szerint elavultnak tűnő SMS üzenetküldést mindkét nagy szolgáltató megpróbálja kisajátítani, esetleg újraértelmezni. Az új funkciók integrálása az SMS-be nem merült fel a marketing stratégia kidolgozása során, mivel a kibővített SMS az MMS sem volt képes kiszorítani kistestvérét a mobil kommunikációból.

A Google innovatív megoldásának a lényege, hogy a hirdetésekben megjelenhet egy üzenet ikon, amelyre kattintva a felhasználó felveheti a kapcsolatot a céggel, hogy további értékes információkat vagy árajánlatot, leírást kérjen a termékekről vagy szolgáltatásokról.  A reklám megjelenítésében ez a lehetőség csak akkor válik elérhetővé, ha a telefon képes SMS üzeneteket fogadni és a hirdetőnek is regisztrált a szolgáltatás eléréséhez szükséges mobiltelefont a rendszerbe.

A keresőben megjelenő SMS üzenet küldés funkcióért a Google AdWords-höz hasonlóan csak akkor kell fizetnie a hirdetőnek, ha a vásárlók rákattintanak.

Tovább

A Google okostelefonja, a Pixel

Pixelek a Google-térképen - indul az internetes tartalom marketing

A Google-mobil-okostelefon: PixelJön a Google mobiltelefonja, a Pixel. Indul az okostelefon népszerűsítő tartalom marketing-kampány - Google Pixel mobil, Androméda OS rendszer

Jön a Google Pixel és Pixel XL

A különböző hírforrásokból, nagyrészt kiszivárogtatásoknak köszönhetően, a Google Pixel és Pixel XL néven megjelenő mobilokról már hónapok óta hallunk-olvasunk értesítéseket, találgatásokat, ezekben azonban korábban csak Sailfish és Marlin kódnéven emlegették. Most már bizonyosnak tűnik a Pixel név: október 4-én a Google hardvereket mutat be, és a legfontosabb információk már megjelentek az új okostelefonról, amelyen természetesen a világcég saját operációs rendszere fut majd.

A technikai adatok is ismertté váltak, a kisebb méretű Pixelben 5 collos és full hd felbontású kijelző lesz, 2 GHz-es rendszerchip, 4 GB RAM, 32 GB tárhely, és 2770 mAh teljesítményt leadó akkumulátor, a felszereléshez egy 12 és egy 8 megapixeles kamera is tartpzik, lesznek megfelelő csatlakozók, és a hátlapra kerül a legnagyobb biztonságot garantáló ujjlenyomat-leolvasó.

A nagyobb méretű Pixel XL paraméterei megegyeznek a fentiekkel, csupán a kijelző nagyobb, 5,5 collos, az akku pedig 3450 mAh-s.

Új operációs rendszer, az Androméda

Az október 4-i bemutatón a Google szoftveres téren is beavatja majd a nagyérdeműt a jövőbe: jön az Androméda. Hiroshi Lockheimer, a világcég Android, a Chrome OS és a Play Store fejlesztéséért felelős alelnöke az egyik tweetjében azt írta, hogy nyolc évvel ezelőtt jelentették be az Android első verzióját és várhatóan nyolc év múlva is az idei október 4-ről fognak beszélgetni az emberek, tehát a keresőóriás cég várhatóan október 4-én nemcsak az új okostelefonjait, a Pixelt és a Pixel XL-t mutatja be, hanem az új operációs rendszerét is, aminek a neve Andromeda. Szakemberek szerint az utóbbi a Google Chrome és az Android ötvözete lesz. A Google láthatóan nem aprózza el a dolgokat, a két újdonság külön-külön is nagyot szólna, így azonban igazi szenzáció.

Tovább
süti beállítások módosítása