marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Megéri-e saját kezűleg javítani a laptopot?

2017. február 11. - marketinges

laptop javitas szervizbenA laptop szerviz megbízhatóbb és garanciát is ad

A marketingesek reklámjaikban a laptopok megbízhatóságát és örök-életűségét emelik ki, azonban idővel mindenkinél eljön az a nap, amikor a laptop kijelzője, billentyűzete, vagy egyéb hardvereszköze meghibásodik.

Az  egyértelmű és beazonosítható meghibásodásokon kívül, sok olyan probléma is adódhat, amikor nem tudjuk kideríteni, hogy a gép melyik alkatrésze romlott el, mit kellene benne cserélni.

Ha a laptop kijelzője sötét, a ventilátor nem zúg és a gép nem ad ki életjelet, mindenkiben elsőként a következő kérdés vetődik fel: „Mi lesz az adataimmal?”. Ilyenkor már a sofőrszolgálat sem segít, csak ha elszállítja a laptopot egy budapesti szervizbe.

Hasonló a helyzet, amikor túlmelegedés miatt hirtelen kikapcsol a laptop, és nem ad többet életjelet magáról. Ilyenkor a hűtőrendszer tisztítása mellett valószínűleg komolyabb beavatkozásra is szükség van, melyhez szakember segítségére van szükség, aki a szervizben lévő alkatrészeknek köszönhetően pontosan diagnosztizálni tudja a hibás hardvert. A laptop szétszedése házilag nem egy kivitelezhetetlen munka, de nem szeretnénk a laptopot törötten, karcosan, esetleg szikszalagosan használni a későbbiekben, ezért jobb, ha olyan bontja meg a laptop műanyag házát, aki már csinált ilyen munkát, tehát ért hozzá. Ha szerencsénk van, a sofőrszolgálat ingyenesen elszállítja a laptop szervizbe a gépet Budapesten.

A laptop otthoni javításához mindenképpen türelemre és precizitásra valamint nagyfokú odafigyelésre van szükség. A ragasztott, pattintott rögzítések oldása és újbóli kötése otthoni körülmények között, saját kezűleg nem mindig éri meg a fáradtságot.

Javítások, melyhez nem kell különösebb szervizes tapasztalat vagy felkészültség:

  • Merevlemez csere
  • Memória csere
  • Laptop töltő csere
  • Billentyűzet csere.

Ezeket a hardverelemeket egy csillag alakú csavarhúzó segítségével, könnyedén kicserélhetjük otthon is. Ha a laptophardware webshopjában vásárolunk ilyen alkatrészeket, akkor a szervizben a szakemberek ingyen, pár perc alatt kicserélik.

Konklúzió: bár könnyű kicserélni a memóriát, a merevlemezt vagy a billentyűzetet, a szervizben a szakember menet közben látja, ha esetleg valamilyen paraméter nem stimmel, és a raktárkészletből egy másik alkatrészt vesz elő. Ha egy internetes boltban vásárolunk alkatrészt és arról kiderül, hogy hibás, azt visszacserélik, esetleg megtérítik az árát, azonban ez időbe kerül. A laptophardware szervizben mindez néhány perc alatt történik és garanciát is kapunk rá.

Laptop javítási munkák, melyeket csak speciális tudás birtokában végezhetünk el:

  • csatlakozók cseréje
  • inverter cseréje
  • laptop töltő kábel cseréje
  • kijelző csere.

Laptop karbantartás

A leggyakrabban végzett otthoni karbantartási eljárás a laptop tisztítása. A legtöbb laptopnál a hűtőrendszer tisztításához a teljes műanyag borítás el kell távolítani, a laptopot szét kell szedni. Nagy odafigyeléssel ezt természetesen saját kezűleg is elvégezhetjük, de a szervizbe ez a munka lényegesen kevesebb időt vesz igénybe, hiszen egy hétköznapi rutinfeladatot végez el a szakember.

Megéri-e saját kezűleg javítani a laptopot, vagy inkább fogadjuk meg a szakértők tanácsát és vigyük a gépet szervizbe? További érdekes témák olvasásra: hardver eszköz,  kijelző, laptop, szolgáltatás, laptop szerviz, alkatrész csere.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketing-sms.blog.hu/api/trackback/id/tr2412249016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása