marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Laptop akkumulátor vásárlás

2019. február 27. - marketinges

Infók laptop akkumulátor vásárláshoz

laptop-akkumulator-vasarlasEgy bizonyos idő után számolnunk kell a laptop akkumulátor teljesítményének csökkenésével, bármennyire is szeretnénk minél időt állóbb terméket pénzünkért cserébe. Vagyis eljön az a pillanat, amikor a készülék már messze nem bír annyit egy feltöltéssel, mint új korában. Ezt nagyjából 2-3 év használati időre lövik be a szakemberek. A helyzet nyilvánvalóan csak rosszabb lesz az idő előrehaladtával, így célszerű új akksi után néznünk. Ejtsünk néhány szót a laptop akkumulátor vásárlás szempontjairól.

Elhasználódtak a cellák

A hibák egyik gyakori oka, hogy egész egyszerűen elhasználódtak a cellák. A laptop akkumulátor celláinak otthoni felújításával azonban nem éri meg kísérletezni, hiszen az alkatrészek nem megfelelő módon történő összeszerelése révén több veszélyforrást is előidőzhetünk. Tűz- és robbanásveszéllyel is számolhatunk egy hanyag munka esetén, ráadásul félig sem biztos, hogy tartós javítást sikerül elérnünk.

Programmal is ellenőrizhetünk

Érdemes tájékozódni, hiszen vannak olyan – akár ingyenesen elérhető – programok is, melyek segítségével megnézhetjük, milyen mértékű az akkumulátor elhasználódása. Erről százalékos adatot kaphatunk, mely szintén közelebb visz bennünket a döntéshez: szükséges-e új akkumulátort vásárolnunk vagy szakszervizbe látogatnunk.

Laptop akkumulátor vásárlás

Azt gondolom, a legfontosabb, hogy csakis megbízható webáruházból vagy szakszervizből rendeljünk. Az utángyártott akkumulátorokkal csínján bánjunk, ha nagyon olcsón árulnak egy terméket, az már önmagában is gyanús lehet a minőséget illetően. Ezek az akkumulátorok a gyártótól független gyárakban készülnek. Ugyanakkor fontos megjegyezni azt is, hogy jó minőségű utángyártott notebook akkumulátorokkal is találkozunk a piacon, melyekre szintén kaphatunk akár egy év garanciát is. Ha már emellett voksolunk, válasszunk jótállást biztosító forgalmazótól.

Nincs is minden esetben nagy különbség a gyári és az utángyártott akkumulátorok kapacitása között. De mielőtt valaki végleg emellett döntene, jobban jár, ha előbb szakvéleményt kér. Aligha éri meg spórolni néhány ezer forinton.

Paraméterek

Nyilvánvalóan nem hagyható figyelmen kívül az akkumulátor teljesítménye sem, amikor új terméket vásárolunk. Több értéket is figyelembe vehetünk: a feszültségről, kapacitásról, a teljesítményről többnyire a laptop alján kereshetünk információt. Bizonyára nem éri meg eltérni a megadott adatoktól, hisz az ideális értékeket adja meg a gyártó.

A laptop akkumulátor töltése

Az új akkumulátor élettartama is nagyban múlik a felhasználón, az ideális töltést szem előtt tartva hosszabb ideig is szolgálhat bennünket a termék. A teljes lemerülés és a teljes feltöltés sem használ a készüléknek, ezért többen is nagyjából 40 és 80 százalék közé lövik be azt a szintet, melyen érdemes lehet tartani a töltöttséget. Az indokolatlanul gyakori töltés is árthat a celláknak.

Hűtésről is gondoskodjunk

Ha hosszabb távon szeretnénk biztosítani a motebook akkumulátor tartósságát, az ideális töltöttségi szint tartása mellett más szempontokról sem feledkezhetünk meg.

  • Gondoskodnunk kell a megfelelő hűtésről és légáramlásról, hiszen a túlzott hő nem használ az akkumulátornak.
  • Az előzőek miatt takarón, párnán, s más textileken se használjuk a laptopot.

Tovább