marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Ipari fertőtlenítési technológiák

2019. április 26. - marketinges
- prémium linképítés ivóvízkezelés és vízfertőtlenítés kulcsszavakkal -

Fertőtlenítő szer alkalmazása nagy volumenben

ipari ivóvíz fertőtlenítésAz ipari fertőtlenítési technológiák alapvető jellemzője a célirányosság és a gazdaságosság. Az élelmiszeriparban a fertőtlenítő technológiák lényege az egészségbiztonság biztosítása, a gyártóiparban azonban a hatékonyság mellett néha előnyben részesítik a gazdaságosságot.

Kémiai, biológiai vagy fizikai fertőtlenítés

Az iparban általában a fizikai fertőtlenítési módszereket részesítik előnyben, hiszen ezek jóval gazdaságosabbak. A fertőtlenítő szer kiválasztásakor például nemcsak a hatékonyság kérdésével kell foglalkozni, hanem az oldathoz szükséges szermennyiség ára is komoly szempont. Az tisztítási és fertőtlenítési módszerek a gyártás gazdaságosságát és a berendezések hatékonyságát hivatott szolgálni.

Mi a fertőtlenítés

A fertőtlenítés a mikroorganizmusok, baktériumok, vírusok és gombák elpusztítását jelenti a felhasználási területtől függő célból. Az élelmiszeriparban a fertőtlenítés elsődleges szempontja a fertőzések megakadályozása, az ipari hűtőtornyokban a biofilm képződésének megakadályozása a rendszer hatékonyságának megőrzése miatt történik.

A fertőtlenítés volumene, intenzitása és alapossága, annak céljától és feladatától függ.

A helyiségek fertőtlenítésének három típusát alkalmazzuk:

rendszeres fertőtlenítés – célja a fertőzés tovább terjedésének megakadályozása és rendszeres időközönként végzendő mindaddig, míg a fertőzésforrás a helyiségben található. Végezhető fertőtlenítő oldattal és egyéb kezeléssel is.

végső fertőtlenítő kezelés – fertőzési gócpont megszüntetését követő alapos fertőtlenítési és tisztítási eljárás, mely célja a helyiség, ipari létesítmény újbóli használatbavétele.

megelőző fertőtlenítés – megelőző, profilaktikus fertőtlenítést akkor végezhetünk, ha nincs nyilvánvaló fertőzésgócpont az ipari létesítmény helyiségeiben. Lényege, hogy a rejtőzködő fertőzéshordozókat még azelőtt elpusztítsa, hogy azok kifejthetnék negatív hatásukat.

A fertőtlenítést az ipari létesítmények bármelyikében elvégezhető, a konkrét technológia kiválasztása a gyártás típusától és a gyártott árutól függ elsősorban. A témán belül külön tárgyalást érdemelnek a vízipari üzemek működésében szükséges higiéniai eljárások, a víztisztítás, ivóvízkezelés. Olvasson erről bővebben.

Tovább

Laptop akkumulátor vásárlás

Infók laptop akkumulátor vásárláshoz

laptop-akkumulator-vasarlasEgy bizonyos idő után számolnunk kell a laptop akkumulátor teljesítményének csökkenésével, bármennyire is szeretnénk minél időt állóbb terméket pénzünkért cserébe. Vagyis eljön az a pillanat, amikor a készülék már messze nem bír annyit egy feltöltéssel, mint új korában. Ezt nagyjából 2-3 év használati időre lövik be a szakemberek. A helyzet nyilvánvalóan csak rosszabb lesz az idő előrehaladtával, így célszerű új akksi után néznünk. Ejtsünk néhány szót a laptop akkumulátor vásárlás szempontjairól.

Elhasználódtak a cellák

A hibák egyik gyakori oka, hogy egész egyszerűen elhasználódtak a cellák. A laptop akkumulátor celláinak otthoni felújításával azonban nem éri meg kísérletezni, hiszen az alkatrészek nem megfelelő módon történő összeszerelése révén több veszélyforrást is előidőzhetünk. Tűz- és robbanásveszéllyel is számolhatunk egy hanyag munka esetén, ráadásul félig sem biztos, hogy tartós javítást sikerül elérnünk.

Programmal is ellenőrizhetünk

Érdemes tájékozódni, hiszen vannak olyan – akár ingyenesen elérhető – programok is, melyek segítségével megnézhetjük, milyen mértékű az akkumulátor elhasználódása. Erről százalékos adatot kaphatunk, mely szintén közelebb visz bennünket a döntéshez: szükséges-e új akkumulátort vásárolnunk vagy szakszervizbe látogatnunk.

Laptop akkumulátor vásárlás

Azt gondolom, a legfontosabb, hogy csakis megbízható webáruházból vagy szakszervizből rendeljünk. Az utángyártott akkumulátorokkal csínján bánjunk, ha nagyon olcsón árulnak egy terméket, az már önmagában is gyanús lehet a minőséget illetően. Ezek az akkumulátorok a gyártótól független gyárakban készülnek. Ugyanakkor fontos megjegyezni azt is, hogy jó minőségű utángyártott notebook akkumulátorokkal is találkozunk a piacon, melyekre szintén kaphatunk akár egy év garanciát is. Ha már emellett voksolunk, válasszunk jótállást biztosító forgalmazótól.

Nincs is minden esetben nagy különbség a gyári és az utángyártott akkumulátorok kapacitása között. De mielőtt valaki végleg emellett döntene, jobban jár, ha előbb szakvéleményt kér. Aligha éri meg spórolni néhány ezer forinton.

Paraméterek

Nyilvánvalóan nem hagyható figyelmen kívül az akkumulátor teljesítménye sem, amikor új terméket vásárolunk. Több értéket is figyelembe vehetünk: a feszültségről, kapacitásról, a teljesítményről többnyire a laptop alján kereshetünk információt. Bizonyára nem éri meg eltérni a megadott adatoktól, hisz az ideális értékeket adja meg a gyártó.

A laptop akkumulátor töltése

Az új akkumulátor élettartama is nagyban múlik a felhasználón, az ideális töltést szem előtt tartva hosszabb ideig is szolgálhat bennünket a termék. A teljes lemerülés és a teljes feltöltés sem használ a készüléknek, ezért többen is nagyjából 40 és 80 százalék közé lövik be azt a szintet, melyen érdemes lehet tartani a töltöttséget. Az indokolatlanul gyakori töltés is árthat a celláknak.

Hűtésről is gondoskodjunk

Ha hosszabb távon szeretnénk biztosítani a motebook akkumulátor tartósságát, az ideális töltöttségi szint tartása mellett más szempontokról sem feledkezhetünk meg.

 • Gondoskodnunk kell a megfelelő hűtésről és légáramlásról, hiszen a túlzott hő nem használ az akkumulátornak.
 • Az előzőek miatt takarón, párnán, s más textileken se használjuk a laptopot.

Tovább

Tartósítás vízelvonással

Bepárlásos fertőtlenítés

párásító sterilizáló berendezés - ClO2A bepárlás vízelvonáson alapuló tartósítási eljárás, mely során híg oldatok víztartalmának egy hányadát forralással távolítják el, legfeljebb az oldat telítettségének megfelelő töménységig. Az élelmiszeriparban, a konzervipar gyakorlatában a bepárlás célja vagy a mikroorganizmusok élettevékenységéhez szükséges víz elvonása, fertőtlenítés, vagy az oldatok értékes komponenseinek dúsítása. A bepárlás feltétele a víz és az oldott anyagok gőztenziójának nagyságrendi különbözősége. A bepárlást bepárlóban végzik.

A bepárláshoz szükséges ivóvíz kezelése

Az ivóvíz melegítésekor, gőzképződéskor kicsapódik a vízben található vízkő, ezért a berendezés élettartamának növelése és a gyártásbiztonság szempontjából is fontos, hogy kezelt, tiszta vizet alkalmazzanak. Az ivóvízhálózatból nyert vizet a tartósítóipari gyárban kezelik, klór-dioxid segítségével fertőtlenítik, az ásványi anyagok maradványait szűrőberendezések segítségével eltávolítják.

A fertőtlenítést nem csak a vízkezelés során alkalmazzák, a bepárló berendezések tisztítása és mosása is rendszeres feladat.

A bepárlás menete

A bepárlót gőzzel fűtik, a gőz a fűtőtérben kondenzálódik, a lecsapódáskor felszabaduló hőtartalom melegíti a bepárló forralóterében elhelyezkedő levet. A hőközlés hatására az oldat víztartalmának egy része elpárolog, a vízpárát a páratérből elszívják.

Bepárlás során két ellentmondó célt kell megvalósítani:

minél nagyobb koncentrációt kell elérni, mert ez biztosítja a sűrítmény tartósságát,
a bepárlás körülményeinek a lehető legelőnyösebb megválasztásával a nyersanyag élvezeti és tápértékét a legnagyobb mértékben megőrizni.

A bepárlás tartósítás, fertőtlenítés fajtái

A víz forrása akkor indul meg, amikor a felszíne feletti tenzió eléri a környezet nyomását, Ez annál kisebb hőmérsékleten következik be, minél kisebb a páratérben uralkodó nyomás.

Egyfokozatú bepárlás, ha egyetlen bepárlótestet alkalmaznak, többfokozatú, ha több testet kapcsolnak rendszerbe úgy, hogy egyik test páráját a másik test fűtéséhez használják. A többfokozatú bepárlás feltétele, hogy az egymáshoz kapcsolt bepárlók páraterében eltérő mértékű légritkítás uralkodjon, így a nagyobb páratéri nyomás mellett keletkező nagyobb hőmérsékletű pára melegíti a kisebb páratéri nyomásnak megfelelő kisebb hőmérsékletű oldatot.

Tovább

Vízkezelés a mezőgazdaságban

Az öntözővíz minősége és hatása a talajra

mezőgazdaság öntözés vízgazdálkodásAz öntözővizek minőségének vizsgálatakor a mezőgazdaságban azt kell szem előtt tartani, hogy a víz és a vízzel szállított oldott anyagok közvetlenül hatnak a termesztendő növény fejlődésére. Ezért a vízkezelés módszerének meghatározásához az öntözővíz minőségének meghatározására van szükség, amihez ismernünk kell a víz-talaj-növény hármas kölcsönhatását.

Az öntözővíz sótartalma

A víz keletkezési helyétől és adott körülményektől függően, a vízkezelés típusának megfelelő mennyiségű sót tartalmaz.

A sótartalom, ha egy bizonyos határértéket meghalad, a növény fejlődésére károsan hat.

A mezőgazdasági öntözéshez felhasznált víz megengedhető legnagyobb sótartalmát a következő tényezők szabják meg:

 • az öntözendő növény sótűrő képessége
 • az öntözendő talaj sajátossága.

Az európai körülmények között gyakran termelt kultúrnövények közül a legsótűrőbb a rizs. Az öntözővízzel mindig bizonyos mennyiségű oldott sót viszünk a talajba. Ezek az oldható sók a talajban a talaj tulajdonságaitól függően felhalmozódhatnak. Ha hosszabb időn át öntözzük a területet és az öntözővíz nagy sótartalmú, s a talajvíz vagy a vízzáró réteg a felszín közelében van, akkor a sók felhalmozódása olyan mértékű lehet, hogy a növények elpusztulhatnak.

A mezőgazdasági vízkezelés egyik drága módszere, amikor szűrőberendezések segítségével, fordított ozmózis segítségével kivonják a sót az öntözővízből.

A víz nátriumtartalma

Az öntözővíz minőségének egy másik fontos szempontja a nátriummennyiség. A nátrium megkötődik a talajrészecskéken és a talaj állapotát duzzadóképessé teszi. elszikesíti. Ez rendkívül káros folyamat. Az öntözővíz szikesítő hatása attól függ, hogy a víz összes sóinak hány százaléka nátriumsó.

A víz az alábbi esetekben alkalmas öntözésre és nincs szükség tisztításra:

 • ha sótartalma 500 mg/l-nél kevesebb, nátriumszázaléka 35-45
 • laza homoktalajon öntözhetünk 500-1000 mg/l sótartalmú vízzel
 • szikes talajú legelő öntözésére alkalmas 650-800 mg/l sótartalmú, 40-75 nátriumszázalékú öntözővíz.

A vízgazdálkodás célja a mezőgazdaságban többrétű. Egyrészt az a feladata, hogy mindig biztosítsa a szükséges mennyiségű öntözővizet, másrészt a vízminőséget a növények számára egészséges szintre hozza.

Tovább

Adatközpontok felügyelete mobil eszközökkel

Az adattárolás és feldolgozás legújabb irányai

adat kozpontLegújabb jelentésében a Schneider Electric felhívja arra a figyelmet, hogy az IBM kutatása szerint 2018-ban a világon a laptop és számítógép használók naponta összesen 2,5 trillió bájt adatot generálnak. Az IoT eszközök terjedése miatt ez a szám folyamatosan növekszik, amire elsősorban az információtömeget kezelő adatközpontoknak, szerverközpontoknak és szuperszámítógépeknek kell felkészülniük, a több adat ugyanis nagyobb számítógépes teljesítményt is igényel, egyre több tárhelyre van szükség, amelyek több energiát emésztenek fel, nem beszélve a fokozódó biztonsági veszélyekről is. A hihetetlen mértékben megnövekedett adatfolyam olyan forgalmat generál az internetes elosztóközpontokban, hogy azok felügyelete komoly problémát okoz a cégek számára. Szükség van az új típusú algoritmusok és program-rendszerek kidolgozására, mert élő erőforrásokkal ezt egyre nehezebb megoldani.

A Schneider Electric kutatása és ajánlásai szerint a modern adatközpont-felügyelet olyan manuális és automatizált eszközök használatát foglalja magába, amelyek biztosítják a létesítmények optimális működését. A folyamat garantálja a szolgáltatások zavartalanságát, és rálátást nyújt az adatközpontok egyes elemeire. A rendszerek felügyeletébe az alábbi eszközök tartoznak: szerverek, számítógépek és szoftverek teljesítményének figyelemmel kísérése, a hálózati műveletek kezelése, az energiaellátás és -fogyasztás monitorozása, a hőmérséklet, a hűtés, illetve a szellőzés ellenőrzése vagy a biztonság fenntartása, a kezelőszemélyzet laptopjainak biztonsága.

Tapasztalatok hasznosítása az információtechnológiában

Az informatika korai szakaszaiban, de még az öt évvel ezelőtti időkben tervezett számítógépes eszközök sem úgy voltak tervezve, hogy a most tapasztalható adatmennyiséget kezelni tudják. Hasznos adatok kinyerésére az adatközpontokon áthaladó adatfolyamból pedig egyáltalán nem képesek a ma használt hardverek. A korábban fejlesztett berendezések és eszközök nem rendelkeztek mobil tulajdonságokkal, és humán erőforrásra volt szükség az adatok értelmezéséhez. Az adatvezérelt rendszereknek, az automatizálásnak és a szabványosításnak köszönhetően azonban egyre csökken az emberi tényező szükségessége, a nagyobb szerverrendszerek már képesek az AI segítségével működni. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően új generációs, digitális távfelügyeleti megoldások válnak elérhetővé.

A Schneider Electric szerint az alábbi hét trend határozza meg leginkább az adatközpontok működtetésének jövőjét:

 • Beépített érzékelők – az adatközpontok energiafelhasználásának csökkentése jelentősen csökkentheti az informatikai rendszerek használatának költségeit is, ehhez azonban pontos teljesítményadatokra van szükség, ebben van szerepük az új generációs beépített érzékelőknek.
 • Adatból információ - a Big Data analitikai módszerek a valós időben gyűjtött adatokból olyan információkat nyernek ki, melyek segítségével előre jelezhetők a meghibásodások, így megelőzhetők.
 • Kibervédelem biztosítása.
 • Minden kéznél, azonnal- mobil eszközök segítségével folyamatos ellenőrzés és beavatkozás a folyamatokba.
 • Felhőben futtatva - A Cisco felmérése szerint 2020-ra a munkafolyamatok 92 százaléka felhőalapú adatközpontokban, 8 százaléka pedig hagyományos adatközpontokban zajlik majd.
 • Gépi tanulás – a mesterséges intelligenciának és az öndiagnosztikának köszönhetően a számítógépek felismerhetik a meghibásodás közeli állapotot és javíthatják vagy jelezhetik ezt.
 • Hatékonyabb munkavégzés - a digitális távfelügyelet lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók több feladatot végezzenek el kevesebb emberi erőforrással.

Tovább

Innovatív billentyűzet a Gamdias Hermes P1 RGB

hermes vilagito billentyuzet32 bites processzor került a világító klaviatúrába

Kevés új dolgot produkálnak manapság a billentyűzet és a számítógépes egér gyártói. A Gamdias Hermes P1 RGB billentyűzet egy olyan űrt próbál betölteni a piacon, melyről azt sem tudtuk eddig, hogy létezik. A kifejezetten játékosok számára készült kütyü nem csak az elképesztő, 50 millió leütésű élettartamával akarja elkápráztatni a vásárlókat, sokkal inkább az 16,8 millió színre beállítható világítással ragadná meg a tekintetet.

Billentyűzet dizájn

A laptophoz is könnyen csatlakoztatható billentyűzet, mely magyar billentyűkkel is megvásárolható, külsőre klasszikus gamer billentyűzetnek néz ki. A kényelmesebb használatról egy külön csatlakoztatható csuklótámasz gondoskodik, az 1,8 méteres kábel szövetborítást kapott, a hosszabb élettartam reményében. Érdekes apróságként gombkiszedőt is mellékeltek a gyártók, de mivel tartalék gombokat nem tettek a dobozba, csak a billentyűzet tisztításakor vesszük ennek hasznát.

Az elromlott klaviatúra javítását, tisztítását, esetleg cseréjét a budapesti Laptophardware szervizben érdemes megrendelni.

A billentyűzet hátránya, hogy kifejezetten a háttérvilágítással történő használatra fejlesztették, ha nincs bekapcsolva a 17 millió szín valamelyikében pompázó fény, akkor a gombok felirata nehezen olvasható.

A billentyűzet méretei: 448 x 157 x 37 mm.

Billentyűzet extrákkal

A játékosok számára már nélkülözhetetlen az anti-ghosting funkció, természetesen a Hermes ezt is támogatja, de ami sokkal érdekesebb, hogy mindenféle kiegészítő szoftver nélkül is programozható a billentyűzet, több saját profil is beállítható rajta. Bár nincsenek rajta dedikált gombok, az Fn gomb kombinációival a lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg a laptop vagy számítógép használók előtt.

Szoftveres segítséggel teljesen átszabható a kiosztás, tehát nincs olyan játék, amelyben kényelmetlen lenne az irányítás.

Világítós billentyűzet

Talán a legfontosabb szolgáltatás a billentyűzet háttérvilágítása. Ezt értelemszerűen bármilyen módon beállíthatjuk, nemcsak hullámzás, szivárványszínű mozgásra képes, ha nagy szükségünk van rá, akár gombonként is beállítható eltérő színű megvilágítás.

Mivel a billentyűzet meglehetősen borsos áron érkezik, nehéz lesz meghódítania a vásárlókat. A marketingeseknek a szivárványszínű háttérvilágítással és a 32 bites processzorral kell feledtetniük a meglehetősen éles billentyűhangot, de összességében egészen jó gamer klaviatúráról beszélhetünk.

Tovább

Agresszív laptop az MSI-től

msi titan gamer laptopBemutatjuk az MSI GT75VR 7RF Titan Pro / GTX 1080-at

A legújabb MSI laptop agresszív dizájnnal és a gamerek számára kidolgozott ergonómiával próbálja meghódítani a vásárlókat. Az Intel Core i7 7820HK Kaby Lake processzorral és nVidia GeForce GTX 1080-as videokártyával szerelt erőgép a hosszú játékszessziók alatt is kiválóan teljesít.

A hardver leírása MSI GT75VR 7RF Titan Pro

 • 17.3″ kijelző (1920×1080) 120Hz, Full HD, matt
 • Intel Core i7-7820HK Kaby Lake (2.9GHz, 3.9GHz Turbo, 8MB Cache) processzor
 • Intel HD Graphics 630 integrált videokártya
 • Chipset Intel CM238
 • RAM 32GB DDR4 (SO-DIMM 2400MHz: 2x16GB)
 • SSD 512GB M.2 PCIe (Super RAID: 2x256GB) + HDD 1TB SATAIII (7200 fordulat/perc)
 • nVidia GeForce GTX 1080 8GB (GDDR5X) diszkrét videokártya
 • Li-Ion, 8-cellás, 7500mAh akkumulátor
 • LAN, Wi-Fi, Bluetooth 4.1
 • Windows 10 operációs rendszer
 • Méretek: 428x314x58 mm, Súly: 4.56 kg.

Az MSI GT75VR laptopja a GT83VR modell felújított változata, dizájn és hardver szempontból is mélyen belenyúltak a gyártók. A formatervezők a gamer divatnak megfelelően az agresszív vonalakat részesítették előnyben.

Ez az első laptop a világon, mely kijelzője 120Hz-es frissítési gyakoriságra és 3ms reakcióidőre képes. A kijelző minősége elsődleges a játékosok számára, ezért a fantasztikus frissítési gyakoriság és reakcióidő mellett a színtelítettséget is tökéletesre fejlesztették, mintegy 94%-os, ennek köszönhetően valósághű képeket láthatunk.

msi laptop hatoldalaGyorsabb processzor, nagyobb hűtés

A laptop Cooler Boost Titán rendszerű hűtéssel kapható, a két ventilátor által hűtött hűtőbordákhoz 10 termocső vezeti el a processzorok által termelt hőmennyiséget. A Whirlwind Blade típusú ventilátorok 29 lapáttal rendelkeznek, mely 29%-kal nagyobb hűtést biztosít adott fordulatszámon. Erre szükség is van, hiszen az i7-es processzor maximális teljesítményen tekintélyes mennyiségű hőt termel.

Szerviz szolgáltatás

A gamer laptopokat extrém terhelésre tervezik, mégis előfordulhat, hogy egyes alkatrészeik meghibásodnak. Az extra teljesítmény miatt a meghibásodások is súlyosabbak lehetnek az átlagos mobil számítógépekhez képest. A laptop hűtőrendszerének meghibásodása, eltömődése, koszolódása esetén több alkatrész is leéghet, ezért érdemes rendszeres időközönként szerviz szolgáltatását igénybe venni, és különösen a nyári meleg beállta előtt kitisztítani a laptopot.

Tovább

Asus ROG Zephyrus laptop játékosoknak

Asus Zephyrus - laptop és alkatrész kínálat, Budapest service -

asus rog zephyrus gamer laptopGamer laptop bemutatása

 A komolyabb játékokhoz készített laptopok mérete az átlaghoz képest nagyobb, a műanyag burkolat vastagabb. A jó grafika feltétele a nagy teljesítményű videokártya, viszont például az Nvidia GeForce GTX 1080-asnak sok hely kell. Az elegánsabb, vékonyabb kivitelezésű gépek grafikai teljesítménye értelemszerűen szerényebb is.

A Gamer-nek választania kell a teljesítmény és a mobilitás között. A nagyméretű, nehéz videokártya nehéz laptopot eredményez, amivel kényelmetlen lehet utazgatni. Az Nvidia Max-Q megoldása megpróbál kompromisszumos megoldást ajánlani a játékosok számára: a GeForce 10-es videokártya energiatakarékos változatát szerelik vékony laptopházba. Az egyik ilyen kompromisszumos laptop az Asus Zephyrus.

A 15 hüvelykes kijelzővel szerelt mobil számítógép az Asus Republic of Gamers (ROG) brandjének egyik darabja. A jól átgondolt dizájnnak és az újfajta videokártyának köszönhetően a legújabb játékok is zökkenőmentesen futnak a laptopon. Az Asus ROG Zephyrus főbb paraméterei:

 • Kijelző: 15.6 hüvelyk, 1920х1080 képpont
 • Processzor: 2.8 GHz, Intel Core i7-7700HQ
 • Operatív tár: 16 GB DDR4 SDRAM 2400 MHz
 • Grafikus megjelenítő: 8GB Nvidia GeForce GTX 1080 Max-Q
 • Háttértároló: 512 GB SSD
 • Operációs rendszer: Windows 10 Pro (64 bit)
 • Ára: 2700 USA dollár

Az Asus laptopjának előnyei: a gép a meglepően vékony dizájn ellenére remek teljesítményt nyújt, az újszerű megoldásoknak köszönhetően a megfelelő hűtés biztosítása mellett is megmaradt a kényelmes hordozhatóság, a mobilitás.

Hátrányok: óriási szellőzőnyílások, gyenge kijelző.

Az Asus minőségi garanciája mellett egy olyan nagy teljesítményű gamer laptopot kapunk, mely közepesen kényelmes hordozhatóság tekintetében, de tartalmazza az Nvidia 1080-as videokártyát.

Tovább

Milyen marketinggel adják el a laptopokat?

laptop eladas marketingSzemélyre szabott laptopokat készítenek a gyártók?

A laptop marketingje az utóbbi évtizedben és az utóbbi években lényegesen megváltozott. Míg eleinte a szinte konkurencia nélküli piacon a gyártóknak azt kellett elmagyarázniuk a reklámokban, hogy miért érdemes laptopot vásárolni, miért jó egy laptop, manapság azt kell kidomborítani, hogy miben különbözik, miért jobb az egyik laptop a konkurencia laptopjánál.

A vékony profil és hosszan tartó akkumulátor a legjobb marketing?

A vásárlói körök nagyban különböznek egymástól, azonban abban megegyeznek, hogy a lehető legvékonyabb laptopot szeretnék megvásárolni a lehető leghosszabb üzemidejű akkumulátorral. Bár a vékony méret és a hosszú akkuüzemidő nem minden esetben létfontosságú, a felhasználási területtől teljesen függetlenül mindenki ilyen gépet szeretne.

Felhasználóspecifikus marketing

A laptopok könnyebb eladása érdekében a gyártók az egyes felhasználók igényeihez a lehető legjobban megfelelő laptopokat állítják össze. A gyártók többségének alapfilozófiája, hogy a maximális megbízhatóságnak megkérik az árát. Az utóbbi években azonban a legnagyobb forgalmazók is rájöttek arra, hogy a felhasználók egy jelentős részének szüksége van az olcsó gépekre, hiszen a számítástechnika már alapvető, napi felhasználási cikk lett minden háztartásban. A legtöbb család pedig nem szívesen vesz a gyereknek drágább laptopot, hiszen nincs garancia arra, hogy rendeltetés szerűen fogja használni. Az iskoláskorúak számára a Microsoft készítette el az első teljes mértékben megfelelő, „bolondbiztos” laptopot, a Surface-t, melyre nem lehet a Microsoft Store-on kívül más szoftvert letölteni, így elméletben védett az operációs rendszer.

A játékosok minden árat megadnak

A gyártók a legkönnyebb helyzetben talán a játékosokkal vannak, hiszen azok szinte bármilyen összeget hajlandók kifizetni azért, hogy a legerősebb hardver birtokába jussanak. A legújabb számítógépes játékok zabálják a rendszert, ezért mindig erősebb processzor, erősebb videokártya és több memória kell a gépbe. A játékosok laptopja ráadásul a nagyobb igénybevétel miatt hamarabb megy tönkre, így ők gyakrabban cserélik újra a gépet.

Tovább

Modern Mouse és Modern Keyboard a Microsoft-tól

microsoft laptop billentyuzet modernLaptophoz is kiváló vezeték nélküli perifériák

A Microsoft szépen csendben vezette be a piacra, legújabb vezeték nélküli billentyűzetét és egerét. A laptop tulajdonosok számára is kitűnően használható vékony profilú billentyűzet igazi újdonsága a beépített ujjlenyomat olvasó.

A Surface modellek dizájnját követő billentyűzet nevének kitalálásakor a marketingesek nem szaladtak messzire, a Modern Keyboard vagyis modern klaviatúra elnevezés szögegyszerű. Az alumínium házba bújtatott billentyűk „szigetes” elrendezést kaptak, tehát jól elkülönülnek egymástól, és követik a trendet, tehát alacsonyprofilúak lettek.

Az igazi újdonság és érdekesség azonban a Ctrl és Alt billentyűk között található Windows billentyűben elbújtatott ujjlenyomat leolvasó, ami a laptop tulajdonosok számára nem nevezhető nélkülözhetetlennek.

A szkenner segítségével könnyen és gyorsan beléphetünk a Windowa Hello biometrikus azonosítást lehetővé tévő rendszeren keresztül.

A Microsoft Modern Keyboard-ja ezüst és sötétszürke színben kapható, van vezetékes és vezeték nélküli változata is. A vezeték nélküli kapcsolatot Bluetooth 4.0 segítségével automatikusan oldja meg a hardver.

A billentyűzet kompatibilis a Windows 8-10-es operációs rendszerekkel, a Windows 10 Phone, Android és macOS rendszerekkel. A Microsoft saját ajánlása szerint a hardver a Surface Studio, Pro és Windows 10-es laptopokon működik optimálisan.

Modern Mouse

A Microsoft céges egérmutatóját szintén a Modern fantázianévvel vezette be. A vékony eszköz gombjai szinte láthatatlanok, a vezeték nélküli kapcsolatot ennél az eszköznél is Bluetooth 4.0 segítségével valósítják meg.

Amit a kütyük áráról lehet tudni: az egér várhatóan 50 dollárba fog kerülni, míg a billentyűzetért 130 dollárt kell majd kifizetni.

Tovább