marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Milyen marketinggel adják el a laptopokat?

2017. július 03. - marketinges

laptop eladas marketingSzemélyre szabott laptopokat készítenek a gyártók?

A laptop marketingje az utóbbi évtizedben és az utóbbi években lényegesen megváltozott. Míg eleinte a szinte konkurencia nélküli piacon a gyártóknak azt kellett elmagyarázniuk a reklámokban, hogy miért érdemes laptopot vásárolni, miért jó egy laptop, manapság azt kell kidomborítani, hogy miben különbözik, miért jobb az egyik laptop a konkurencia laptopjánál.

A vékony profil és hosszan tartó akkumulátor a legjobb marketing?

A vásárlói körök nagyban különböznek egymástól, azonban abban megegyeznek, hogy a lehető legvékonyabb laptopot szeretnék megvásárolni a lehető leghosszabb üzemidejű akkumulátorral. Bár a vékony méret és a hosszú akkuüzemidő nem minden esetben létfontosságú, a felhasználási területtől teljesen függetlenül mindenki ilyen gépet szeretne.

Felhasználóspecifikus marketing

A laptopok könnyebb eladása érdekében a gyártók az egyes felhasználók igényeihez a lehető legjobban megfelelő laptopokat állítják össze. A gyártók többségének alapfilozófiája, hogy a maximális megbízhatóságnak megkérik az árát. Az utóbbi években azonban a legnagyobb forgalmazók is rájöttek arra, hogy a felhasználók egy jelentős részének szüksége van az olcsó gépekre, hiszen a számítástechnika már alapvető, napi felhasználási cikk lett minden háztartásban. A legtöbb család pedig nem szívesen vesz a gyereknek drágább laptopot, hiszen nincs garancia arra, hogy rendeltetés szerűen fogja használni. Az iskoláskorúak számára a Microsoft készítette el az első teljes mértékben megfelelő, „bolondbiztos” laptopot, a Surface-t, melyre nem lehet a Microsoft Store-on kívül más szoftvert letölteni, így elméletben védett az operációs rendszer.

A játékosok minden árat megadnak

A gyártók a legkönnyebb helyzetben talán a játékosokkal vannak, hiszen azok szinte bármilyen összeget hajlandók kifizetni azért, hogy a legerősebb hardver birtokába jussanak. A legújabb számítógépes játékok zabálják a rendszert, ezért mindig erősebb processzor, erősebb videokártya és több memória kell a gépbe. A játékosok laptopja ráadásul a nagyobb igénybevétel miatt hamarabb megy tönkre, így ők gyakrabban cserélik újra a gépet.

Tovább
süti beállítások módosítása