marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Biztonságos fűtés: hagyományos és infrapaneles

2022. október 26. - marketinges

Infrapanel felhasználás: vélemények, előnyök, hátrányok

Infrapanel fűtés vélemények2022-ben az infrafűtés vélemények megismerése többszörösen indokolt: a rezsi költségek emelkedése az elektromos fűtési rendszerek javára billentette a mérleget: a villanyfűtés olcsóbb lett, mint a gázfűtés. Legalábbis a nagyobb, átlagfogyasztás feletti háztartásokban. Ahol is - és ezt a tapasztalatok is alátámasztják - e kifejezett előny korántsem az egyetlen, amely vonzóvá és előnyössé teszi minden felhasználási területen ezt a takarékos és környezetbarát technológiát. Nézzük csak!

A hagyományos fűtési technológia veszélyei

Jön a tél. A hidegebb idő beköszöntével minden háztartásban beindítják a hagyományos fűtő-berendezéseket: kazánokat, cserépkályhákat, kandallókat. Újabban innovatív megoldásként pedig elektromos infrasugárzó paneleket alkalmaznak.

A tradicionális hőtermelők működésük során, szemben az infrapanelekkel - elsősorban a nem megfelelő karbantartás, vagy elővigyázatlan, nem szakszerű használat következtében - akár életveszélyt is okozhatnak. Gondoljunk csak az eltömődött kémény miatt visszaszivárgó szén-monoxidra, vagy a kandallóból kipattanó szikra miatt kialakuló lakástűzre. Napjainkban azonban ez a probléma is megoldott, hiszen elektromos érzékelőkkel – akár távolról is – meg tudjuk óvni otthonunkat balesetektől, tűzesetektől.

A fűtés során felszabaduló, mérgező gázok közül a legismertebb és majdhogynem a legmérgezőbb is a szén-monoxid (CO). Úgynevezett inhalációs anyag, mivel a légutakon át felszívódva okoz mérgezést. A szén-monoxid színtelen, szagtalan, ráadásul a levegőhöz hasonló sűrűséggel rendelkezik, így könnyen belélegezhető. A szén-monoxid mérgező hatása abban áll, hogy belégzés során CO-hemoglobin keletkezik, és ezzel a vérben oxigénszállító-kapacitást köt le. Már csak igen alacsony CO mennyiség is jelentősen csökkenti a vér oxigénfelvételét. Ez pedig gátolja a test, elsősorban az agy oxigénnel való ellátását, amely előbb eszméletvesztéshez, végzetes esetben fulladáshoz vezet.

Tovább
süti beállítások módosítása