marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Milyen területeken szükséges munkavédelmi sisakot viselni?

2021. augusztus 25. - marketinges

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy milyen területeken szükséges a munkavédelmi sisakok viselése és mire érdemes figyelni ezen a téren.

mekoutlet2.jpg

A munkavédelmem terén rengeteg szó esik a munkaruhákról, munkavédelmi lábbelikről. Ugyanakkor bizonyos területeken a munkavédelmi sisakok is ugyanilyen fontosak lehetnek. Joggal merülhet fel azonban a kérdés, hogy milyen területeken szükséges a munkavédelmi sisakok viselése és mire érdemes figyelni ezen a téren. Az alábbiakból ez is kiderül.

Mire jó egy munkavédelmi sisak?

A védősisakok elsősorban mechanikai védelmet nyújtanak. Ennek eredményeként a külső fizikai behatásoktól védi a fejet, de kizárólag akkor, ha a sisak maga teljesen ép. Ezért kiemelten fontos rendszeresen ellenőrizni, hogy nincs-e esetleg megrepedve, illetve az anyag elhasználódottságát, kopását is érdemes figyelni.

Hol használnak munkavédelmi sisakokat?

A védősisakokról mindenkinek az építkezések jutnak eszébe, ahol a munkások viselik a sárga színű sisakokat. Az építkezéseken dolgozókon felül azonban ilyen típusú sisakot kell hordania a:

  • a favágóknak,
  • a karbantartási munkálatokat végzőknek
  • a kohókban dolgozóknak
  • a fém iparban dolgozóknak

Ezen szakmák esetén a megfelelő munkavédelmi ruházat viselése előírás és kötelező a dolgozók testi épségének érdekében. A sisakot tehát a munkaterületeken mindig és mindenkinek hordani kell, kivéve a munkagépben ülőket vagy gépkezelőket. A munkagépből kiszállva azonban a sisakot újra viselni kell.

Milyen védősisakot válasszunk?

A munkavédelem ezen területén természetesen a legkevésbé sem mindegy, hogy milyen védősisakot viselünk, hiszen kizárólag a munkahelyi előírásoknak és a szabványnak megfelelő, minősített sisakok nyújtanak megfelelő védelmet a váratlan munkahelyi balesetek ellen.

Amennyiben biztosra akarunk menni, akkor keressük a sisak belsejében lévő CE jelzést. Ez a jelzés garantálja, hogy megfelelő az adott darab. Jellemzően rögtön mellette fel van tüntetve a sisak gyártási dátuma is. A minőségtől függően egy sisak kb. 3-4 évig véd megfelelően, a lejáratot a gyártó határozza meg és a lejárat után új sisakot kell venni akkor is, ha annak látszólag semmi baja sincs.

Tovább
süti beállítások módosítása