marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Biztonságos fűtés: hagyományos és infrapaneles

2022. október 26. - marketinges

Infrapanel felhasználás: vélemények, előnyök, hátrányok

Infrapanel fűtés vélemények2022-ben az infrafűtés vélemények megismerése többszörösen indokolt: a rezsi költségek emelkedése az elektromos fűtési rendszerek javára billentette a mérleget: a villanyfűtés olcsóbb lett, mint a gázfűtés. Legalábbis a nagyobb, átlagfogyasztás feletti háztartásokban. Ahol is - és ezt a tapasztalatok is alátámasztják - e kifejezett előny korántsem az egyetlen, amely vonzóvá és előnyössé teszi minden felhasználási területen ezt a takarékos és környezetbarát technológiát. Nézzük csak!

A hagyományos fűtési technológia veszélyei

Jön a tél. A hidegebb idő beköszöntével minden háztartásban beindítják a hagyományos fűtő-berendezéseket: kazánokat, cserépkályhákat, kandallókat. Újabban innovatív megoldásként pedig elektromos infrasugárzó paneleket alkalmaznak.

A tradicionális hőtermelők működésük során, szemben az infrapanelekkel - elsősorban a nem megfelelő karbantartás, vagy elővigyázatlan, nem szakszerű használat következtében - akár életveszélyt is okozhatnak. Gondoljunk csak az eltömődött kémény miatt visszaszivárgó szén-monoxidra, vagy a kandallóból kipattanó szikra miatt kialakuló lakástűzre. Napjainkban azonban ez a probléma is megoldott, hiszen elektromos érzékelőkkel – akár távolról is – meg tudjuk óvni otthonunkat balesetektől, tűzesetektől.

A fűtés során felszabaduló, mérgező gázok közül a legismertebb és majdhogynem a legmérgezőbb is a szén-monoxid (CO). Úgynevezett inhalációs anyag, mivel a légutakon át felszívódva okoz mérgezést. A szén-monoxid színtelen, szagtalan, ráadásul a levegőhöz hasonló sűrűséggel rendelkezik, így könnyen belélegezhető. A szén-monoxid mérgező hatása abban áll, hogy belégzés során CO-hemoglobin keletkezik, és ezzel a vérben oxigénszállító-kapacitást köt le. Már csak igen alacsony CO mennyiség is jelentősen csökkenti a vér oxigénfelvételét. Ez pedig gátolja a test, elsősorban az agy oxigénnel való ellátását, amely előbb eszméletvesztéshez, végzetes esetben fulladáshoz vezet.

Szerencsére ma már nem nehéz beszerezni a szén-monoxid szivárgását érzékelő készüléket. Számos CO-jelző kapható a kereskedelemben, melyekben az érzékelő szenzor többféle lehet (elektrokémiai, katalitikus, vagy félvezető). Ma már remélhetőleg egyre kevesebb hazánkban az olyan készülék, mely nem felel meg az uniós szabványoknak és nincs CE jelölés rajtuk. Éppen ezért inkább szakboltban, megbízható forrásból vásároljunk CO-riasztót, s annak jelzéseire mindig figyeljünk oda.

A szén-monoxid-jelző mellett fontos szerepet játszhat otthonunkban a beépített tűzjelző rendszer is. A beépített jelzők folyamatosan figyelik a környezetüket, s csak veszély esetén riasztanak. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet) meghatározása szerint beépített tűzjelzőnek számít minden, „az építményben, szabadtéren elhelyezett, helyhez kötött, a tűz kifejlődésének korai szakaszában észlelést, jelzést és megfelelő tűzvédelmi intézkedést (tűzoltóság értesítése, tűzszakasz-határon elhelyezett ajtók csukása, oltóberendezések indítása stb.) önműködően végző berendezés.”

Mindezen óvintézkedésekre infravörös melegítőkészülékeknél nincs szükség.

Az infrapaneles fűtés előnye a biztonság

A fentiekkel szemben az infrafűtés biztonságos, nem keletkezik égéstermék, nincs füst, nem kell kémény. Egyéb előnyök:

Felfűtési ideje rendkívül gyors

  • A kibocsátott infrasugarak a tárgyakat és a testeket melegítik fel. A beállított hőmérsékletet már 30 percen belül érezhető, mivel a helyiségben szétszórt infrasugarakat elnyelik a falak és a padló, így minden irányból árad a kellemes meleg.

Egyszerű, helyiségenkénti vezérelhetőség

  • Az infrasugárzó panelek gyors felfűtési idejét kihasználva intelligens, helyiségenkénti mobiltelefonos vezérlést valósíthatunk meg. Azokat a helyiségeket, melyeket nem használunk, nem szükséges 24 órában fűtenünk. Az digitális, időzíthető termosztátokkal helyiségenként programozhatjuk a infrapanelek fűtési időszakait, mellyel optimalizálhatjuk a fűtési rendszereinket. A fűtési rendszert okostelefonunkról vezérelhetjük.

Magasabb hőérzet, egészségügyi hatások

  • A villanyszámla kézhezvételekor tapasztaljuk, hogy az infrafelhasználás jelentős megtakarítást eredményez. Az infrapaneles fűtési rendszerekkel elegendő csak 17-18 °C-os léghőmérsékletre temperálnunk. A infrapanelek ún. sugárzási zónájában tartózkodva a hőérzetünk 4-5 °C-kal magasabb, valamint a felmelegített testek-tárgyak minden irányból érkező komfortos hőmérsékletet biztosítanak.
  • A jótékony egészségügyi hatásokról és más előnyökről itt olvashatsz:
  • Felhasználói infrapanel fűtés vélemények egy webáruház honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketing-sms.blog.hu/api/trackback/id/tr1117963522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása