marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Melyik nadrág éri meg munkához?

2020. november 16. - marketinges
Munkavégzés során bizonyára mindenki fejében megfordult már, hogy melyik nadrág éri meg munkához. Az alábbi pr cikkből ez is kiderül.

munkanadrag.jpg

Amennyiben speciális munkát végzünk, de akár egyszerűbb munka ellátásához is szüksége lehet a munkavállalóknak munkaruházatra, vagy munkavédelmi ruhára. Jogosan merülhet fel ilyenkor a kérdés, hogy melyik nadrág éri meg munkához és melyik speciális feladathoz milyen szabványú ruhadarabot szükséges használnunk.

Hogyan válasszunk munkához nadrágot?

A munkaruha típusát elsősorban a munkafolyamatok követelményi határozzák meg. Általános követelmények esetében a legtöbb munkaruha alkalmas a munka nadrág szerepére.

Nagy fizikai igénybevétel esetén vastagabb, erősebb nadrág ajánlott, míg ezzel szemben a mozgékonyságot, ügyességet követelő munkák esetén könnyebb, vékonyabb, rugalmasabb anyagból készült ruhát válasszunk. Az adott munkaruha típusok között egyéni igényeink és szokásaink szerint érdemes választani.

Munkanadrág típusok

A nadrágoknál nagyon fontos döntés, hogy deréknadrágot, vagy melles nadrágot, úgynevezett kertész nadrágot szeretnénk választani.

A derekas nadrág a hagyományos nadrágokhoz hasonlóan derék tájékon illeszkedik a testhez és övvel tudjuk megszorítani, illetve léteznek részben gumis derekú típusok is.

Kertésznadrág esetében a vállpánt rögzíti a testünkhöz a nadrágoz, deréknál sokkal lazábban illeszkedik a testre. Szerencsére a két munkavédelmi nadrág árában jelentős eltérést nem tapasztalhatunk, így az ár nem képezhet valódi döntőfaktort.

Bizonyos szakmák és foglalkozások meghatározzák a munkaruha típusát. Például a gyári munkásoknak a hagyományos és jól ismert ipari munkaruha lehet a megfelelő választás. Hasonlóan hagyományos választásnak tekinthető az élelmiszeriparban vagy egészségügyben dolgozóknak a fehér ruha, köpeny, fehér cipő.

Követelmények munkanadrágokkal szemben

Gyakorta előfordulhat, hogy egyes munkanadrágokon olyan extra elemeknek is szerepelni kell, melyek a láthatóságot segítik a munkakörülmények között. Ezeket a nappali és éjszakai körülmények között is biztosan jó láthatóságot elősegítő védőruházatot három osztályba lehet sorolni. Az egyes osztályokat a nadrágokon használt láthatósági anyag legkisebb területe határozza meg ez alapján megkülönböztethetünk:

  1. Láthatóság osztály (jellemző ruházat: kantárok)
  • minimális kockázati tényezőknél javasolt
  • minimum 0,14 m2 nappal is jó láthatóságot biztosító, lumineszkáló alap
  • 0,10 m2 reflektív anyag
  1. Láthatósági osztály (jellemző ruházat: mellények)
  • minimum 0,5 m2 nappal is jó láthatóságot biztosító, lumineszkáló alap
  • 0,13 m2 reflektív anyag
  1. Láthatósági osztály (jellemző ruházat: kabátok, a kétrészes ruházatok (nadrág+kabát) és overallok)
  • minimum 0,8 m2 nappal is jó láthatóságot biztosító, lumineszkáló alap
  • 0,2 m2 reflektív anyag

Ugyanakkor érdemes kiemelni, hogy a szigorúan meghatározott helyen elhelyezendő fényvisszaverő csíkok szélességének minimuma minden egyes esetben 5 cm.

Munkavédelmi nadrág szabványok

A kifejezetten munkavédelmi nadrágok esetében több szabvánnyal is találkozhatunk, melyek mindegyike egy-egy speciális védelmi funkciót testesít meg. Amennyiben munkavédelmi nadrág vásárlásán gondolkodunk, akkor az alábbi szabványok felől érdemes érdeklődnünk:

  • MSZ EN 340,
  • MSZ EN 470-1,
  • MSZ EN 471,
  • MSZ EN 14058,
  • MSZ EN 14360,
  • MSZ EN 1149-1

Összegezve:

A megfelelő munkakörhöz tehát mindenképp megfelelő nadrág is dukál. Ehhez azonban mindenekelőtt érdemes tisztázni, hogy az adott munkakör mennyire speciális és így milyen munkavédelmi szabványok meglétét követeli meg. Mindezek fényében már a munkára szánt nadrág kiválasztása is könnyebbé válhat.

pr-marketing-cikk.jpg

pr marketing cikkek blogja | legjobb pr-cikk oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://marketing-sms.blog.hu/api/trackback/id/tr9716288062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása