marketing blog - ivóvíz kezelés - mobilmarketing - google web online - honlapoptimalizálás - keresőmarketing - szerviz budapest

pr marketing blog

Miből készülnek a legkényelmesebb munkavédelmi pólók?

2021. március 25. - marketinges
A munkavédelmi pólóknál jó tisztában lenni, miből készülnek a legkényelmesebb munkavédelmi pólók terasz és télikert építés végzéséhez - és mire figyeljünk vásárláskor - ár, érték, bp.

munkavedelmi polo

A munkavédelmi pólók jó szolgálatot tehetnek hideg és meleg időben egyaránt. Ehhez azonban fontos, hogy minőségi pólót válasszunk, ami megfelel a mi elvárásainknak és a munkahelyi elvárásoknak is. Ehhez mindenképp érdemes tisztában lenni azzal, hogy miből készülnek a legkényelmesebb munkavédelmi pólók. Az alábbiakban ezzel foglalkozunk részletesebben.

Mitől lesz jó egy munkavédelmi póló?

Egy jó minőségű munkavédelmi póló egyik legfőbb jellemzője, hogy használható legyen. Ez különösen igaz a munkavédelem teljes területén, amelyek a munkavédelmi termékek választékának egyik leglényegesebb meghatározója is. Emiatt például olyan póló, amely már az első pár mosás után elveszti a formáját vagy a színét, nem alkalmas munkavédelmi funkció ellátására. Az ilyen pólók nem csak, hogy érik el a kívánt hatás, sőt még az adott cég hírnevét is veszélyeztethetik. Ezért nagyon fontos, hogy felismerjük és különbséget tudjunk tenni jó és rossz minőségű munkavédelmi pólók között, ha munkavédelmi póló vásárlására kerülne sor. (A korábban itt hivatkozott oldal már nem érhető el, link törölve)

Munkavédelmi pólók anyaga

Munkavédelmi pólók anyagáról lévén szó a legtöbb esetben a 100% pamut a legjobb választás. Ez természetes anyag, kényelmes viselet, könnyű mosni és kezelni. Azonban pamut és pamut között is van különbség. Emiatt érdemes lehet megvizsgálni többek között a:

  • póló súlyát
  • anyag feldolgozása
  • tekerés száma
  • mosási feltételek
  • szabályoknak megfelelés

Póló súlya

Munkavédelmi póló kiválasztásához először is nézzük meg a póló súlyát, amelyet GSM-ben (gramm per négyzetméter) mérnek. Ez lényegében az agyag sűrűségét mutatja egy négyzetméterre. A következő kérdés, hogy mi is az ideális sűrűség. Az túl vékony anyagú póló sokkal rövidebb idő alatt elviselődik, sőt mosás közben az alakját is elveszítheti. Vastagabb szálú, így nehezebb pólóban melegebb napokon az ember biztos izzadni fog, amely nagyon kényelmetlenné teheti a viselését.

Az anyag sűrűségének növekedésével természetesen az ár is emelkedni szokott, plusz fontos megemlíteni, hogy a festés is növelheti a póló súlyát, így egy fehér póló mindig kicsit könnyebb, mint egy színes.

Szál feldolgozása

A munkavédelmi pólók esetében nem csak a súly számít azonban. Biztos mindenki észrevette, hogy egyes pólók sokkal puhábbak a bőrön, amely a pamutszálak feldolgozásának közvetlen következménye. Az átlagos pamut puha növényi rostszálakból készül, amit a gyapot gubóból nyernek. Ezeket a pamutrost szálakat összetekerik, ebből nyerik a fonalat, amelyeket anyaggá fonnak. Ebből a fajta pamutból készül a 100%-ban pamut vagy 60% pamut/ 40% műszálas póló.

Tekerés száma

A tekerés száma határozza meg, hogy mennyire lesz puha az adott munkavédelmi póló. Sok esetben ezt feltüntetik az anyagösszetételnél, mint a fonal átmérője. Minél kisebb a szám, annál vastagabb a fonál. Minél magasabb ez a szám, annál vékonyabb és puhább, hiszen többször volt megtekerve.

Utóbbi munkavédelmi pólók általában vékonyabbak, mint a vastagabb fonállal készült pólók, azonban tartósabbak és puhábbak, ami kényelmesebb viseletté teszi őket, ráadásul az élettartamuk is jóval hosszabb.

Mosási feltételek

A pamut munkavédelmi pólók esetében a szálak még mindig összemennek, azonban ez ma már alig észrevehető. Ehhez azonban be kell tartani a mosási és szárítási feltételeket, amelyeket a póló címkéjén feltüntetnek.

Szabványoknak megfelelés

Mielőtt bármilyen munkavédelmi pólót vásárolnánk, mindenképp győződjünk meg róla, hogy az úgynevezett OEKO-TEX® Standard 100-nak megfelelően lettek gyártva. Ez a szabályozás biztosítja, hogy az anyag, amiből a póló készül nem tartalmaz egészségre káros összetevőt.

Összegezve

A munkavédelmi pólók terén tehát a pamutból készült pólók nyújthatnak megoldást, tartósság és kényelem terén egyaránt. Vásárlás előtt azonban mindenképp érdemes utánanézni a fent taglalt néhány ismérvet.

 

pr-marketing-cikk.jpg

építkezés - terasz és télikert | terasz építés ára bp.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketing-sms.blog.hu/api/trackback/id/tr2016478814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása